Musik i Sommarkväll, Ods kyrka den 18/7-2012 kl 19.00

Postat 18 februari, 2012 av Jerry Stridh


Lite om The County House Jazz Band:                                                                     The County House Jazz Band bildades på hösten 1995, då några ”återvändande” tradjazzmusikanter från 1970-talet, efter 15 – 20 års speluppehåll, fann varandra vid några jam sessions, på den dåvarande jazzklubben West Side, det s.k. Kapellet i Göteborg. Efter en något trevande inledning, med frekventa musikantbyten de första åren, fann vi en mera stabil sammansättning år 1998.
Detta ledde bl.a. fram till en finalplats i Swedish Open i gladjazz i Ljungby 1999, vilket medförde en breddad uppmärksamhet nationellt.
Under åren har vi sedan framträtt på festivalerna i Göteborg, Kungshamn och Askersund.
2001 ombildades orkestern och dåvarande ventilbasunisten Peter Kott bytte till sitt huvudinstrument trumpet. Jakob Sollerman gick in på trombon och Magnus Jönsson på klarinett och saxar. Samma år spelade vi in vår första CD, This Is County House.
2003 återvände vi till Ljungby och en final i Swedish Open, då vi erövrade Publikens Stora Pris.

I orkestern ingår idag, Bo Albinsson trumpet och sång, Magnus Jönsson klarinett, saxar och sång, Peter Trägårdh trombon och sång, Sven Flood kontrabas och tuba, Klas Richardsson trummor och Bengt Redig banjo, gitarr och sång. Bengt Redig har i stor sett under hela tiden sedan 1995 varit kapellmästare och inspiratör.

Stefan Ljungqvist bjöd på vitsar och allsång
Relaterat


Publicerad 16 juli 2006 Uppdaterad 29 januari 2009

Vad? Jazz i Allén med County House Jazz band

Var? I allén i Trollhättan

När? Lördag

Hur? Från klassiska jazzlåtar till Dans på Brännö brygga via Göteborgsvitsar


Jazz kan vara mycket. Allt från storbandsjazz till mer svårsmält frijazz. Det kan även vara en blandning av Göteborgshumor, klassiska låtar och allsång, som när Göteborgsbandet County House Jazz Band levererade jazziga tongångar till runt 200 människor i allén i lördags.


Det var den tredje och sista Jazz i Allén för denna sommaren och som en bonus fanns en viss Trubadur X, det vill säga artisten Stefan Ljungqvist, med på scenen.

- Jag är vokalist i County House Jazz Band när jag har tid. Jazz är rolig musik som man blir glad av, säger Stefan Ljungqvist, som senare under kvällen skulle vidare till Åstol utanför Tjörn för en solokonsert.


Bandet spelade klassiska jazzlåtar och emellan varven berättade Stefan Ljungqvist små anekdoter och drog vitsar på göteborgska. Det blev till och med lite allsång.

- Jag tror inte Trollhättan har fått någon allsång i år, sa Stefan Ljungqvist och drog igång Dans på Brännö brygga. Publiken var inte riktigt med på noterna i första försöket men andra gången tog större delen av åhörarna ton.


Två av de runt 200 som hittat hit var vänersborgarna Gunvor och Olle Strand, som brukar dyka upp när det vankas jazz.

- I alla fall om vädret tillåter, fast vi har suttit här i ösregn också, säger Gunvor Strand som fastnade för jazzen redan i unga år.

Mindre hängivna var Carolina Lindmark och Linda Gillberg som hamnade här av en slump.

- Vi var och handlade i stan och hörde att det var några som spelade och skulle kolla vad det var, säger Linda Gillberg, som var bland de yngsta i publiken och hellre lyssnar på pop än jazz.


Överlag var publiken lite äldre och enligt Bengt Arvidsson, styrelsemedlem i Trollhättans jazzförening som arrangerar Jazz i Allén, är det så det brukar vara när det bjuds på jazz i Trollhättan.

- Vi har försökt att få hit yngre människor utan resultat och nu vet vi inte vad vi ska göra. Vi måste ha fler yngre annars kommer föreningen att självdö.